Over Nico Koolmoes B.V.

Nico Koolmoes B.V. is een traditioneel, goed en gerenommeerd bedrijf met enthousiaste, gemotiveerde werknemers. Gemiddeld zijn er 10 werknemers werkzaam binnen het bedrijf. Wij voeren werkzaamheden uit op het gebied van Grond, Water en Wegenbouw in de breedste zin van het woord.

U kunt bij ons terecht voor grondwerk, straatwerk, rioleringen, kleine waterbouwkundige constructies, sierstraatwerk, kabelwerk, leidingwerk, hand en spandiensten en openbare verlichting. Teveel om op te noemen. Alle werkzaamheden voeren wij uit in eigen beheer. Wij beschikken over een modern machine en wagenpark, die voorzien is van alle moderne technieken om onze werkzaamheden snel en vakkundig uit te voeren.

Tradities staan bij ons in een hoog vaandel. Zo wordt er elk jaar traditiegetrouw rond 3 oktober levende paling verwerkt tot gerookte paling. De aaltjes worden door familie en werknemers vakkundig schoongemaakt om vervolgens de volgende dag traditioneel op eikenhout gerookt te worden. De klanten en relaties van Nico Koolmoes B.V. zijn gewend aan dit jaarlijks festijn en de pondjes vinden dan ook gretig aftrek. De buren zijn er intussen aan gewend om regelmatig in de rook gezet te worden als de palingen weer in de lucht hangen.

Over Nico Koolmoes BV - Foto 1 Over Nico Koolmoes BV - Foto 2 Over Nico Koolmoes BV - Foto 3
 

Erkenning en certificering

Sinds 2009 is Nico Koolmoes B.V. een erkend leerbedrijf in Grond, Water en Wegenbouw. Het bedrijf leid gemotiveerde, jonge werknemers op tot vakkundige vaklieden. Tijdens de werkzaamheden worden deze werknemers begeleid door een erkende leermeester.

Sinds 2000 is ons bedrijf in het bezit van het VCA* certificaat. Aangezien ons bedrijf veel werkzaamheden uitvoert voor energiebedrijven, is er bij het invoeren van het VCA traject accuraat gereageerd, omdat er regelmatig werkzaamheden worden uitgevoerd in de nabijheid van hoogspanning. Veiligheid, welzijn en gezondheid staan bij ons dus in een hoog vaandel. Ook zijn veel werknemers in het bezit van het VOPe certificaat om werkzaamheden in de laagspanning te realiseren.

Wij zijn o.a. aangesloten bij de ondernemersorganisatie MKBbouw.

Ondernemersorganisatie MKB Bouw VCA - VGM Checklist Aannemers
 

Oorsprong in de 50-er jaren

Nico Koolmoes B.V. vind zijn oorsprong in aannemingsbedrijf Gebroeders Koolmoes & Struyk, dat rond 1950 is opgericht. De grondleggers van dit bedrijf waren de gebroeders; Jan Koolmoes, Dirk Koolmoes en Kok Koolmoes, samen met zwager Leendert Struyk.

Dit bedrijf voerde grotendeels werkzaamheden uit in de waterbouw, omdat de oorsprong van de familie Koolmoes in de scheepvaart lag. Zo moesten scheepsladingen met stenen met de hand worden gelost, voor bijvoorbeeld oeverbescherming. De beginselen in de waterbouw waren geboren. Het eerste grote werk in aanbesteding was de marine haven in Den Helder. Langzaam werden de werkzaamheden uitgebreid met grondwerken, rioleringswerken en straatwerken en zo voerde Gebroeders Koolmoes & Struyk werkzaamheden uit voor overheid, gemeenten, bedrijven en particulieren.

In 1985 is Jan Koolmoes voor zichzelf gaan werken onder de naam Johannes Koolmoes. In 1987 is zijn zoon Nico Koolmoes mede firmant geworden onder de naam Johannes Koolmoes & Zoon.

In 1989 is Johannes (Jan) Koolmoes met pensioen gegaan en in zijn plaats is Marco Koolmoes als mede directeur ingetreden in de nieuwe besloten vennootschap Gebroeders Koolmoes B.V.

Deze combinatie heeft helaas geen stand kunnen houden en is op 31 december 2006 ontbonden. Op 1 januari 2007 gaat Nico Koolmoes als enige directeur groot aandeelhouder verder als Nico Koolmoes B.V. Rond 2003 is het bedrijf zich meer toe gaan leggen op de werkzaamheden in de openbare verlichting, omdat de werkzaamheden in de wegenbouw, door de recessie minder werden. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot 10 werknemers.

De goede en gemotiveerde werknemers maken van Nico Koolmoes B.V. een goed, gerenommeerd en gezellig bedrijf. Onze hedendaagse opdrachtgevers zijn: gemeenten, nutsbedrijven, aannemers en particulieren.

Nico Koolmoes - Sinds 1950 - Foto 1 Nico Koolmoes - Sinds 1950 - Foto 2 Nico Koolmoes - Sinds 1950 - Foto 3