Oorsprong in de 50-er jaren

Nico Koolmoes B.V. vind zijn oorsprong in aannemingsbedrijf Gebroeders Koolmoes & Struyk, dat rond 1950 is opgericht. De grondleggers van dit bedrijf waren de gebroeders; Jan Koolmoes, Dirk Koolmoes en Kok Koolmoes, samen met zwager Leendert Struyk.

Dit bedrijf voerde grotendeels werkzaamheden uit in de waterbouw, omdat de oorsprong van de familie Koolmoes in de scheepvaart lag. Zo moesten scheepsladingen met stenen met de hand worden gelost, voor bijvoorbeeld oeverbescherming. De beginselen in de waterbouw waren geboren. Het eerste grote werk in aanbesteding was de marine haven in Den Helder. Langzaam werden de werkzaamheden uitgebreid met grondwerken, rioleringswerken en straatwerken en zo voerde Gebroeders Koolmoes & Struyk werkzaamheden uit voor overheid, gemeenten, bedrijven en particulieren.

In 1985 is Jan Koolmoes voor zichzelf gaan werken onder de naam Johannes Koolmoes. In 1987 is zijn zoon Nico Koolmoes mede firmant geworden onder de naam Johannes Koolmoes & Zoon.

In 1989 is Johannes (Jan) Koolmoes met pensioen gegaan en in zijn plaats is Marco Koolmoes als mede directeur ingetreden in de nieuwe besloten vennootschap Gebroeders Koolmoes B.V.

Deze combinatie heeft helaas geen stand kunnen houden en is op 31 december 2006 ontbonden. Op 1 januari 2007 gaat Nico Koolmoes als enige directeur groot aandeelhouder verder als Nico Koolmoes B.V. Rond 2003 is het bedrijf zich meer toe gaan leggen op de werkzaamheden in de openbare verlichting, omdat de werkzaamheden in de wegenbouw, door de recessie minder werden. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot 10 werknemers.

De goede en gemotiveerde werknemers maken van Nico Koolmoes B.V. een goed, gerenommeerd en gezellig bedrijf. Onze hedendaagse opdrachtgevers zijn: gemeenten, nutsbedrijven, aannemers en particulieren.